Ure

Ure er ikke blot et redskab til at se tiden på, det er for mange også et, som regel, temmelig dyrt smykke, eller et praktisk redskab. For blot 10 år siden, var der rigtig mange som troede at vi snart helt ville stoppe med at gå med ure, efter at alle nærmest kun brugte deres mobiltelefon til at se klokken på. Der skete også et større fald i salget af ure, men det er næsten udelukkende tale om de helt billige ure, som folk ikke længere køber så mange af. Kvalitets ure og forskellige mærkeure som Gucci, Rosendahl eller skagensure, sælger stadig rigtigt godt, faktisk i mange tilfælde endnu mere nu om dage end førhen. Dette gælder for både herreure og dameure. Børneure er blevet lidt mere funktionelle og nu ofte med et sjovt eller sejt design. F.eks. er Hello Kitty eller cars ure til de mindre børn stadig sjove og ret efterspurgte.  Men lad os tage et kik på nogle af de forskellige typer af ure.

Smykke Ure

eksempel på ure der bliver brugt som smykkerRigtig mange vælger at benytte et ur, i stedet for et smykke. Ofte vælger mange at udskifte de billige smykker om håndledet, med et dyrt designer ur. Det behøver ikke at være et George Jensen eller Rolex, men mange vælger alligevel at købe et af de mere kendte mærker. Især mænd som ikke normalt går med armbånd, har i stor stil taget de stilfulde armbåndsure til sig. Især vintage ure inden for de lidt dyrere mærker, er gået hen og blevet utrolig populære.
Mange kvinder foretrækker normalt de mere simple dameure, men nyeste trend tyder på at de efterhånden går efter de lidt mere grove modeller. Denne type af ur, går næppe af mode lige med det samme, tværtimod tyder det på at være en stigning i efterspørgselen af denne type produkter.

Sportsure

Pulsure - et eksempel på et af de smarte sportsureRigtig mange sportsfolk benytter i stor stil sportsure, som en del af deres træning. Det kan f.eks. være pulsure til løbetræning, eller et dykkerur til dykkersport. Vi benytter i større og større stil disse løsninger, for at få mest muligt ud af vores træning. Dog ser vi også her en stigning i antallet af mobiltelefoner som erstatter uret. Dog er der stadig mange tilfælde, hvor det stadig er mere praktisk med et rigtigt ur, frem for en mobil telefon.

Smartwatches

Iwatch - det nye smartwatch fra appleI løbet af de seneste par år, er der kommet flere og flere smartwatches på market. De giver ofte en hel del mere funktionalitet en man normalt forbinder med et ur. F.eks. mulighed for at skifte mellem analog og digital visning af tiden, læs sms, tag billede osv. Groft sagt kan man sige at mange af de funktioner man normalt finder i sin mobiltelefon, nu er flyttet op i uret. Derfor kræver de fleste smartwatches, også at man har en mobiltelefon på sig, for at kunne  benytte alle funktionerne i den. Mange mener dog at smartwatches blot et en fase, som vi lykkeligt har glemt om 5-6 år, mens andre mener at dette fænomen kun bliver større og større.