Smykker

Smykker har altid være populære, i nogle kulture mere populære end i andre. Her i Danmark er vi meget glade for smykker, dog foretrækker vi de mere simple og få, frem for at dække os til i guld og diamanter. Det er især følgende typer af smykker som vi benytter her i landet.

Armbånd

Shamballa armbånd til kvinder med 7 perler i sort fletMan har her valget mellem et almindeligt armbånd, et ur eller begge dele. Ofte er det ikke nok med blot et simpelt armbånd, der skal tit 2-3 stykker til før at det begynder at se smart ud. Især armbånd af sølv eller læderarmbånd er ret populære, det samme er de kreative Pandora armbånd, hvor du nemt kan tilføje nye vedhæng efter behov. F.eks. kan man vælge at bruge et simpelt ur i sølvfarve sammen med 2 sorte læderarmbånd, dette giver et smart og nutidigt look. Det samme gælder for visse typer af babyudstyr som barnevogne, klapvogne og kombivogne. Se eksempler på dette her under vores indlæg om barnevogne og klapvogne

Ringe

barnevogne og klapvogne - Billige prinsesse ringe i sølv til den smarte kvindeRinge er en af de ældste typer af smykker vi kender. Mange ringe har også en symbolsk betydning, som f.eks. forlovelsesringe eller vielses ringe. I Danmark er de fleste ringe enten af guld eller sølv. På det seneste er der dog en stigende trend i brugen af rosa guld. Hvor mænd i større grad bruger de lidt mere grove ringe i stål, er kvinder i større grad til en simpel prinsesse ring i sølv. Ringe er og bliver et af vores ynglings smykker.

Halskæder

kvinde halskæde i rent sølv - simpel og elegantHalskæder fås i et væld af forskellige stilarter, alt lige fra store kæder der fylder det meste af hals og brystpartiet, til en simpel kort sølvkæde, med et lille vedhæng. Halskælder benyttes af både mænd og kvinder, men det er i langt større stil, kvinderne som er til halskæder, samt de lydt yngre mænd.  Der er ofte også stor forskel på om det er tale om en halskæde til hverdags brug, eller en til festlige lejligheder.

Øreringe

Sølv øreringe til piger og drenge med god stilØreringe er lidt specielle når det kommer til forskel på kønnene. Snakker vi børn, er det næsten udelukkende piger der går med øreringe. Bevæger vi os op i teenager alderen, så finder vi pludselig også en stor gruppe af drenge som på et eller andet tidspunkt benytter sig af øreringe, ofte kun et i det ene øre. Ser vi på de lidt ældre, har mange af mændene igen valg helt at droppe øreringe om et smykke til mænd. Øreringe kan fås som nogle du blot klipser på dit øre, men langt de fleste kræver at man har hul i øret for at kunne bruge dem. Selv helt små børn og endda i visse tilfælde babyer går med smykker som øreringe. Her vil det nok være mere passende med et stykke babylegetøj eller andet babyudstyr, end at forsøge at putte smykker på sit lille barn. Personligt syntes jeg ikke at hul i øret er noget der hører hjemme hos et barn under 10.