Klapvogne og barnevogne – hvad skal man vælge?

Der er efterhånden rigtig mange forskellige barnevogne og klapvogne at vælge imellem når man skal ud og køre med den lille. Men hvad skal man lige vælge af de mange mærker? Skal det være en smart Trille barnevogn, en Recaro Klapvogn eller Babytrold? Der er så mange at vælge imellem at det godt kan være en stor udfordring at finde den perfekte klapvogn. Husk at en barnevogn, klapvogn eller kombivogn er noget af det vigtigste stykke babyudstyr du kommer til at købe. Måske lige efter din autostol.
Men skal man vælge den billige klapvogn eller en dyr model? Lad os prøve at se lidt på forskellen.

Billige klapvogne

Billige klapvogne behøver ikke nødvendigvis være dårlige klapvogne. Fordelen ved at købe en billig model, er at du så har flere penge at bruge på andre typer af babyudstyr, f.eks. en bæresele, højstol, juniorseng eller hvad du nu måtte mangle. Køre man ikke ret meget med klapvognen eller mest bare korte ture, så er der som regel ikke nogen grund til at bruge for mange penge på den. Her gælder det så om bare at finde en god billig model, som f.eks. dem de har inde hos Danbaby.dk eller hvor du nu lige falder over et godt tilbud på en. En mulighed kunne være en billig paraplyklapvogn, som kan pakkes sammen til næsten ikke at fylde noget, og derfor er nem at have med rundt.
En en klapvogn derimod noget du kommer til bruge rigtig meget, eller ofte skal ud på lange ture, så kan du med fordel godt invester i en af de lidt dyrere modeller.

Læs mere om babysenge og juniorsenge her på Find den rigtige seng til dit barn

Dyre klapvogne

Køber man en god mærke klapvogn (eller barnevogn for den sags skyld), som Trille, Recaro eller Babytrold, så har man en god solid vogn, som man vil have glæde af mange år fremover. Ikke kun til jeres nye barn, men med stor sandsynlighed også for de næste som måske kommer. En god klapvogn er bedre og mere behagelig at køre rundt med. Bedre hjul som nemmere kommer over forhindringer og er blødere at køre rund med, hvilket giver en mere jævn tur for både dig og din baby.
Især til de lange ture eller i ujævn terræn kommer ting som bedre hjul og affjedring til sin ret. Her vil man tydelig kunne mærke forskellen, og begynde at sætte pris på at man betalte det ekstra for en kvalitets klapvogn eller barnevogn.

Læs mere om klapvogne og barnevogne her på Klapvogn anbefaling

Det samme gælder for mange andre typer af babyudstyr, som f.eks. bæreseler, hvor det igen er vigtigt at vælge en god ergonomisk model. Ellers vil du hurtig opdage at selv et lille barn godt kan være tungt at bære rundt på. Derudover vil barnet efter lidt tid også begynde at klage over at han eller hun måske ikke ligger helt perfekt. Til de små ture er det ikke så vigtigt, men lige som med klapvognen, er det noget man kommer til at bruge ofte, så investerer i en ordentlig model frem for de helt billige.

Trille barnevogn til de små

Taler vi autostole, så er sikkerheden som regel lidt bedre i de dyre modeller, og måske en smule ekstra komfort også. Her vil en god Recaro autostol være at foretrække, frem for de billige autostole. I hvert fald hvis man sætter pris på sit barns sikkerhed.

Taler vi børnemøbler, så er kvalitet ikke altid så vigtigt. Her er det mere designet som har noget at sige. Kvalitet kan selvfølgelig være rart, da ting som skuffer og skabe vil være nemmere at åbne, men ofte er der ikke så stor forskel igen. Det samme gælder andre ting til børneværelset som en tremmeseng eller juniorseng. Igen er det vigtigt at der er i en god nok kvalitet, til at tingene ikke braser sammen efter et par måneder, men ofte heller ikke noget man behøver at smide 6-8 tusinde kroner efter. Med mindre det er fordi man er ude efter et design som passer perfekt ind i børneværelset.